diumenge, 27 de maig del 2018

COMUNICAT de FAMPAS: manca de places a l'escola pública de BADALONA.


Manca de places a l'escola pública de Badalona

Recollida de signatures 


 Benvolgudes i benvolguts,
 Aquests últims dies han arribat les dades de preinscripció de primària; prèviament havíem obtingut les de secundària.

  Malauradament, les previsions es confirmen: augmenten les preinscripcions a l'escola pública i falten places a diferents zones educatives.

  A secundària comença a arribar l'onada de creixement demogràfic, totalment previsible, que es va produir a partir del 2008; a primària el fenomen de les noves construccions a les zones 4 i 6 (augment no tant quantificable però esperable) i el cas repetitiu de l'escola Pere de Tera, on cada curs volen retirar una línia i acaben tenint més demanda que oferta. Tot això sumat a un creixent interès per l'oferta d'escola pública de qualitat que tenim a TOTA Badalona.

   La situació actual és la següent:

- Per l'Institut Júlia Minguell, 29 famílies fora
- Pels instituts de les adscripcions de la zona educativa 4 (BVII i La Llauna), 36 famílies fora
- A la zona 6, 18 famílies sense plaça a la pública de la seva zona
- A la zona 4, 48 famílies sense plaça a la pública de la seva zona

  A totes les reunions del curs mantingudes entre FAMPAS i les administracions s'ha plantejat el problema de la previsió de manca de places segons els números disponibles. No ens tenen en compte.

   Les famílies de les zones 4 i 6 han creat aquesta petició al Change que us fem arribar:

https://t.co/WNbG12ydF7

  Encara està en marxa la petició de Change llançada durant la Diada de l'Educació Pública, visibilitzant el problema de les construccions i de la manca de places a secundària:

https://www.change.org/p/departament-d-ensenyament-de-la-generalitat-de-catalunya-i-ajuntament-de-badalona-exigim-que-s-edifiquin-les-escoles-i-instituts-p%C3%BAblics-a-badalona-constru%C3%AFmfutur?

  En els propers dies el grup de famílies afectades de les zones 4 i 6 tenen previst una sèrie d'actuacions per tal de reclamar el #DretalaPública i l'escolarització en la seva zona educativa (instàncies a Serveis Territorials, paraula al ple...). Des de FAMPAS els recolzem i els animem.

     PROU #FamíliesSensePlaces !!!